Бактеріологічний відділ
Завідувач відділу: Ликошев В’ячеслав Вікторович
E-mail: bacrrdlvm@ukr.net
Бактеріологічний відділ складається з 2-ох секторів:
Сектор досліджень харчових продуктів
Завідувач сектором: Остапюк Тетяна Іванівна
E-mail: vserrdlvm@gmail.com
У секторі проводяться випробування харчових продуктів, сировини тваринного та рослинного походження, еталонними методами за мікробіологічними показниками:
- Мезофільні аеробні та факультативно-анаеробні мікроорганізми
- Бактерії групи кишкових паличок
- Ентеробактерії
- Патогенні мікроорганізми, в т.ч. сальмонели
- Сульфітредукуючі клостридії
- Коагулопозитивні стафілококки
- Бактерії роду протея
- Дріжджі та плісняві гриби
- Clostridium botulinum
- Bacillus cereus
- Clostridium Perfringens
- Ентерококки
- Escherichia coli
- Ботуліністичний токсин
- Listeria monocytogenes
- Vibrio parahaemolyticus та ін.
- Залишкова кількість антибіотиків
Сектор досліджень патологічного матеріалу
Завідувач сектором: Кот Леся Богданівна
E-mail: bacrrdlvm@ukr.net
Сектор проводить діагностику інфекційних захворювань бактеріальної етіології хвороб тварин, птиці, бджіл:
- виділення та ідентифікацію збудників інфекційних хвороб;
- визначення чутливості мікроорганізмів до антибактеріальних препаратів (диско-дифузний метод);
- дослідження патологічного та біологічного матеріалу;
- дослідження об’єктів навколишнього середовища, посліду;
- дослідження води;
- дослідження кормів;
- санітарно-зоогігієнічні дослідження об’єктів навколишнього середовища;
- контроль якості дезінфекції та ін.
- дослідження сирого необробленого молока (загальна бактеріальна забрудненість, інгібуючі речовини, соматичні клітини).
Спеціалісти бактеріологічного відділу проводять, навчання, стажування для фахівців міжрайонних державних лабораторій держпродспоживслужби.