Бактеріологічний відділ

Завідувач відділу: Ликошев В’ячеслав Вікторович

E-mail: bacrrdlvm@ukr.net

Бактеріологічний відділ  складається з 2-ох  секторів:

Сектор досліджень харчових продуктів

Завідувач сектором: Остапюк Тетяна Іванівна
E-mail: vserrdlvm@gmail.com

У секторі проводяться випробування харчових продуктів, сировини тваринного та рослинного походження, еталонними методами за мікробіологічними показниками:

  • Мезофільні аеробні та факультативно-анаеробні мікроорганізми
  • Бактерії групи кишкових паличок
  • Ентеробактерії
  • Патогенні мікроорганізми, в т.ч. сальмонели
  • Сульфітредукуючі клостридії
  • Коагулопозитивні стафілококки
  • Бактерії роду протея
  • Дріжджі та плісняві гриби
  • Clostridium botulinum
  • Bacillus cereus
  • Clostridium Perfringens
  • Ентерококки
  • Escherichia coli
  • Ботуліністичний токсин
  • Listeria monocytogenes
  • Vibrio parahaemolyticus та ін.
  • Залишкова кількість антибіотиків

Сектор досліджень патологічного матеріалу

Завідувач сектором: Кот Леся Богданівна
E-mail: bacrrdlvm@ukr.net

Сектор проводить діагностику інфекційних захворювань бактеріальної етіології  хвороб тварин, птиці,  бджіл:

  •  виділення та ідентифікацію збудників інфекційних хвороб;
  • визначення чутливості мікроорганізмів до антибактеріальних препаратів (диско-дифузний метод);
  • дослідження патологічного та біологічного матеріалу;
  • дослідження об’єктів навколишнього середовища, посліду;
  • дослідження води;
  • дослідження кормів;
  • санітарно-зоогігієнічні дослідження об’єктів навколишнього середовища;
  • контроль якості дезінфекції та ін.
  • дослідження сирого необробленого молока (загальна бактеріальна забрудненість, інгібуючі речовини, соматичні клітини).

Спеціалісти бактеріологічного відділу проводять, навчання, стажування для фахівців  міжрайонних державних лабораторій держпродспоживслужби.